Menu
Home Over Ons De Shop Diensten Ongediertes Contact
Alle Ongediertes Houtaantasters Bonte Knaagkever Spinthoutkever Insecten Kakkerlakken Mieren Motten Spinnen Vliegen Vlooien Wespen Knaagdieren Bosmuis Ratten Vogeloverlast Vogels Zoogdieren Dwergvleermuis Wespen Insecten Informatie Hoewel wespen nuttige dieren zijn, kunnen wespen in sommige situaties voor veel overlast zorgen. Voor mensen die allergies en/of overgevoelig zijn voor wespensteken, kan een wespensteek zelfs dodelijk zijn, daarbij komt dat wespen zeer hinderlijk kunnen zijn voor u zelf, uw klanten en/of spelende kinderen.


Over wespen
De meest bekende vertegenwoordiger is de gewone wesp. Andere namen voor de gewone wesp zijn: limonadewesp en duitse wesp. Deze wesp is geel-zwart gestreept. Naast de gewone wesp kunt u wellicht ook de graafwesp, hoornaar of houtwesp.

De meeste wespen vangen levende insecten om zichzelf en de larven te voeden. Er zijn ook wespenfamilies die levende prooien vangen, deze naar een hol of broedcel brengen en een eitje bij de verlamde prooi afzetten. De uit het ei gekropen larve eet de prooi dan levend op.