Menu
Home Over Ons De Shop Diensten Ongediertes Contact
Alle Ongediertes Houtaantasters Bonte Knaagkever Spinthoutkever Insecten Kakkerlakken Mieren Motten Spinnen Vliegen Vlooien Wespen Knaagdieren Bosmuis Ratten Vogeloverlast Vogels Zoogdieren Dwergvleermuis Vlooien Insecten Informatie Vlooien zijn kleine, donkerkleurige, springende insecten die het leven van dieren, maar ook mensen zuur kunnen maken. Vlooien zijn bloedzuigende insechten die zich nestelen in de vacht bij uw huisdier. Vlooien leven van bloed dat zij vervolgens opzuigen. Gevolgen van vlooienbeten zijn irritatie door jeuk en pijn en dus kunnen vlooien voor grote overlast zorgen.

U kunt een vlooienbeet in eerste instantie herkennen doordat u uw huisdier veel zult zien krabben en bijten. Wanneer u dit opmerkt kunt u er vanuit gaan dat u vlooien in huis heeft. Het is op dat moment aan te raden vlooien zo spoedig mogelijk te bestrijden. Er zijn diverse soorten vlooien met hun eigen kenmerken zoals de Kattenvlo en de Vogelvlo.

Een vlo kan namelijk in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid eitjes leggen waardoor een plaag kan onstaan. Naast de vacht van uw huisdier zullen vlooien zich dan ook nestelen in bijvoorbeeld meubels of vloerbedekking. Uiteindelijk maken ze de sprong naar uzelf.

U kunt vlooien bestrijden door kleden en matten uit te wassen op minimaal 60°C of goed uit te kloppen en in de zon te hangen. Daarnaast is het zaak goed te stofzuigen onder zowel plinten en naden als het hondenhok.