Menu
Home Over Ons De Shop Diensten Ongediertes Contact
Alle Ongediertes Houtaantasters Bonte Knaagkever Spinthoutkever Insecten Kakkerlakken Mieren Motten Spinnen Vliegen Vlooien Wespen Knaagdieren Bosmuis Ratten Vogeloverlast Vogels Zoogdieren Dwergvleermuis Motten Insecten Informatie Motten zijn gemiddeld 1,5 cm lang met een breedte van 1,7 tot 2,6 cm. Normaliter heeft de mot zwarte vlekken op haar bruin-zwarte voorvleugel. De achtervleugel van de mot is lichter van kleur. De larve van de mot is witachtig met een bruine kop en is maximaal 2 cm lang.


Leefwijze en ontwikkeling van motten
De mot zul je voornamelijk tegenkomen op vochtige plaatsen zoals onder tapijten of in vogelnesten of kasten. Gebouwen ondervinden vaak hinder van motten en dus is het zaak motten te bestrijden. Motten leven over het algemeen 1 jaar en hebben een luchtvochtigheid van minimaal 80% nodig om te overleven. Motten kunnen ook woningen binnenkomen. Vaak vanuit vogelnesten.


Schade en overlast door motten
Naast overlast van motten kunnen de larvan vrij veel schade aanrichten in bijvoorbeeld opslagplaatsen voor graan. Verder kunnen larvan van motten schade aanrichting aan vloerbedekking, wollen kleden, houten plinten, houten kasten, graanproducten en gedroogde planten.


Meer informatie over mottenbestrijding?
Heeft u problemen met of last van motten? Laat een specialiast uit uw regio een inspectie uitvoeren. Of wilt u meer informatie over mottenbestrijding? Neem contant op met een specialiast in het bestrijden van motten. Dit doet u doormiddel van de postcodezoeker rechts in het menu.